Ekonomi

ECB Başkanı Lagarde: “Faizleri artırmaya devam edeceğiz”

Investing.com – Avrupa’da her ikisi de manşetbirlikte ayçiçeği çekirdeğiTÜFE’de beklenenden düşük enflasyon bilgisinin ardından piyasalar – dağ keçisi 35, CAC 40, DAX…- pozitif.

Bu yavaşlama, ABD’de merkez bankalarının faiz artırımlarını ılımlılaştırabileceği tartışmalarını alevlendirdi.

Ancak durum böyle değildi. ECB Lideri Christine Lagarde “Enflasyon bugün çok yüksek ve çok uzun bir süre daha öyle kalacak. Bu nedenle faiz oranlarını mümkün olan en kısa sürede artırdık ve faiz oranlarını yeterince kısıtlayıcı seviyelere getirmek için daha gidecek çok yolumuz olduğunu açıkça ortaya koyduk.” Perşembe günü söyledi. söz konusu.

Bu belge, kurumun 15 Haziran’daki toplantısında sunuldu. faiz oranlarını tekrar yükseltecekima etmek.

Rehn Perşembe günü Tokyo’da yaptığı konuşmada, ECB Yönetim Konseyi’nden Olli Rehn’in açıklamasında da benzer bir ton vardı: “Son zamanlarda faiz oranlarının sıkılaştırma bölgesinde olduğu bir noktaya ulaştık.” Benim görüşüme göre, politika gevşemesini tekrar düşünmeye başlamadan önce çekirdek enflasyonda istikrarlı ve sürekli bir düşüş görmemiz gerekiyor” dedi.

Rehn, ECB’nin çekirdek tüketici fiyat artışı istikrarlı bir şekilde yavaşlayana kadar borçlanma maliyetlerini düşürmeyi düşünmeyeceğini söyledi.

ReutersECB’nin haberine göre ECB, büyük fiyat artışları için geçtiğimiz yıl taban faiz oranlarını toplam 375 baz puan artırarak %3,25’e çıkardı ve 15 Haziran’da 25 baz puan daha artırma sözü verdi. yüksek temel fiyat baskılarına.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu