Haber

Kremlin Sözcüsü: Batılı Ülkeler Rusya-Afrika Zirvesini Engellemek İçin Baskı Yapıyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin Rusya-Afrika Zirvesi’ni engellemek için girişimlerde bulunduğunu belirterek, “Afrika ülkelerinin tamamına yakını, zirveye katılmamaları ve zirveyi engellemeleri için ABD’den görülmemiş bir baskıya maruz kaldı. Bunun için Fransız ve Batılı diplomatik misyonlar da çaba harcıyor.” söz konusu.

Peskov bu hafta St.Petersburg’da yapılacak Rusya-Afrika Zirvesi için başkent Moskova’da gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

İçinde bulunduğumuz dönemde Rusya’nın Afrikalılarla bir araya gelmesinin kritik öneme sahip olduğuna işaret eden Peskov, “Artık yürürlükte olmayan tahıl anlaşmasını, bunun nedenlerini, Rusya’nın küresel piyasaları destekleme çabalarını, bu konudaki sorumlu davranışını, hangi taahhütleri yerine getirmediğini ve kimin tarafında olduğunu konuşmaya devam etmemiz gerekiyor.” dedi.

Zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in çok sayıda ikili görüşme yapacağını kaydeden Peskov, bu nedenle zirvenin oldukça ağır geçeceğini söyledi.

Batılı ülkeleri zirve için Afrikalılara baskı yapmakla suçlayan Peskov, “Afrika ülkelerinin tamamına yakını, zirveye katılmamaları ve zirveyi engellemeleri için ABD’den görülmemiş bir baskıya maruz kaldı. Fransız ve Batılı diplomatik misyonlar da bunun için çaba harcıyor.” söz konusu.

Peskov, Rusya’nın tahıl anlaşmasına dönmesinin şu an için mümkün olmadığını belirterek, “Çünkü anlaşmanın şartları uygulanmıyor. Putin, uygulanması halinde Rusya’nın anlaşmaya derhal döneceğini açıkça ifade etmişti.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu