Sağlık

Samsun’da Yönetmelik Mağduru 6 Estetik Cerrah Artık Ameliyat Yapabilecek

Samsun’da yaklaşık 3 aydır ameliyat olamayan 6 estetik cerrah artık ameliyat yapabilecek. Bilim Sıhhat Haber Ajansı (BSHA) tarafından da sesleri duyulan estetik cerrahlar için Sağlık Bakanlığı 26.05.2023 tarihli kurulda karar aldı. Samsun’da ameliyat olamayan 6 doktor tarafından sağlık bakanlığına sorunun analizi için gönderilen dilekçede, sorunun analizi için formül sundular ve formül onaylandı. Böylece Samsun’daki sorun da çözülmüş oldu. Kurulun kararı Çarşamba günü açıklandı. 6 doktor ameliyata başladı . Sırada başka illerde ameliyat yapamayan doktorların sorunlarının analizi var.

6 doktordan 1’i Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı prof. Dr. Lütfi Eroğlu 30 yıldır görev yaptığı il olan Samsun’da ameliyat yapamadığı için yurt dışında çalışmaya karar verdi ve ‘Samsun Serüvenim Bitiyor’ diyerek üzüntüsünü BSHA’ya anlattı. Eroğlu’nun hastaları, doktorlarının yurtdışında çalışma kararı almasına da üzüldü. Uygulamacılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halit Urgan, 3 aydır yaşanan krizin nasıl çözüldüğü konusunda BSHA’ya bilgi verdi. Samsunlu doktorların başlattığı girişim başarı ile sonuçlanırken, buldukları formülün diğer illerde ameliyat olamayan doktorlara da uygulanması bekleniyor.

Operasyonlara Başladılar

Uygulamacılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Halit Urgan, yaklaşık 80 gündür ameliyat olamama sorununun analizinden bahsetti. Urgan, “Samsun’da 6 serbest doktor plastik cerrah olarak çalıştı. Yaklaşık 3 aydır ameliyat yapamıyoruz. Sağlık Bakanlığı sesimizi duydu. Bahis ile ilgili görüşme yapıldığı ve yaşadığımız sorunun görüşüldüğü bilgisi tarafımıza iletilmiştir. Haber Samsun İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla tarafımıza iletildi. Yönetmeliklere rağmen yine de ameliyatı gerçekleştiremeyeceğimize dair dilekçe vermemiz istendi. 6 plastik cerrahi dilekçemizi yazdık, dilekçelerimiz kurul tarafından değerlendirildi. Samsun’da plastik cerrahi ekipleri olan hastaneler olmasına rağmen kartelleşmeden dolayı ameliyat yapamadık. Heyete sunduğumuz dilekçelerimizde yerel özel hastaneler arasından ruhsatında ekip bulunmayan ancak faaliyet belgesinde ekip bulunan hastanelerde ameliyat yapılması talebimizi dile getirdik. Kurul bunu onayladı ve artık 6 plastik cerrah olarak istediğimiz 3 yerel özel hastaneden ikisinde ameliyat yapabiliyoruz.”

Diğer Şehirlerdeki Sıralama

Samsun’da ama farklı illerde doktorlar için sorun çözüldü; Aydın, Uşak, Erzurum, Amasya, Rize, Alanya gibi şehirlerde başta plastik cerrahi olmak üzere farklı branşlarda ameliyat olamama sorunu yaşanıyor. Öpücük. Halit Urgan, “Samsun’un sorunu çözüldü ama birçok şehirde benzer sorun var. Ve tüm arkadaşlarımızın dilekçe vermesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığı’nın bu sorunu olan illerden gelen dilekçeleri değerlendireceği ve uygun görmesi halinde sorunu çözeceği kanaatindeyiz. Sorunumuz çözüldü ama benzer sorunları yaşayan birçok il ve birçok hekim var. Sağlık Bakanlığı’nın şehirlerdeki sorunu kendisinin çözmesi bekleniyor. Ücretsiz doktorların ameliyat yapabileceği özel hastane alternatifleri arttırılarak yapılabilir. Tıpkı 7 Ocak öncesinde olduğu gibi faaliyet belgesinde kesintisi olan branşları olan hastanelerde ameliyat olmanın önünün açılması gerekiyor.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu