Haber

Erden Timur’dan transfer sözleri: Transfer imkanı olmazsa yabancı oyuncu almayacağız

Galatasaray Teknik Direktörü Erden Timur, Galatasaray’ın akşam antrenmanı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Tete’nin devriyle ilgili sorulan soruya Erden Timur, “Tete’nin devrinden önce 3 bağımsız kuruluşa daha konuyu yaklaşık 6-7 gün incelettik. Ondan sonra karar verdik. Sonuçta rastgele bir transfer olmayacağını gördük. İnceleme ve raporlarımıza göre olumsuzluk var. Oyuncuyla yaptığımız sözleşmede bu oyuncudan düşülecek. Galatasaray’ın aldığı herhangi bir ticari risk yok.” cevabı verdi.

“Zaniolo’nun geri dönmesini istiyoruz”

Zaniolo 6 ay önce bize geldi. Yerleşik bir takıma gelmesi çok daha az zaman aldı. Her zaman kazanan bir takım. Bu sene hocamız o bölgede farklı alternatifler görmek istedi. Premier Lig olunca Zaniolo’nun da gitme isteği vardı. Önümüzde iki seçenek vardı. Belirli bir kârla satış yapmak veya daha fazla kâr elde etme potansiyeli taşıyan şarta bağlı bir satış yapmak. Bu koşul sağlandığında satın almak zorundadır, aksi takdirde alma hakkına sahiptir. Yunus’ta da böyle oldu. Zaniolo’nun opsiyonu kullanılmazsa geri gelip oynamasını isteriz.

“Karalama yapmak kolay”

Karalama yapmak kolaydır, buna tenezzül etmek istemiyoruz. Bütçelerimizin ne olduğunu meclis toplantısında açıklığa kavuşturacağız. Bunu herkes görecek. Alınan transferlerin piyasa maliyeti ise 149,6 milyon euro. Türk futbol tarihinde böyle bir şey yoktur. İmza ücretleri dahil 30 milyon euro civarında para aldık. Geçen yıl Zaniolo ile 43 milyonluk harcama yapıldı. Burak Elmas döneminde bu rakam 28 milyon euroydu. Takıma 2-3 milyonun üzerinde oyuncu kazandırdık. Serbest oyunculara yönelmek zorunda kaldık. Harcama limiti diye bir şey var. Şampiyonlar Ligi’nde olduğumuz için arttı. Son 4 günde o transferleri yapabildik. Tüm röportajları bizzat yaptığım için daha fazla röportaj deneyimim var. Oyuncuların yüzde 95’inin asıl kaygısı para değil. Bu algı yanlıştır. Verilen paranın değeri oldukça yüksek ama 2-3 milyonluk farkı umursamayan çok fazla oyuncu var. Huzurlu bir ortamda oyuncular gerçek amaçlarını bulamıyorlar. Bulduğunuzda ve sizi seçtiğinizde daha düşük bir bonservis ücreti ile kulüpten alabilirsiniz. Eğer kulübü yoksa size daha düşük fiyatlarla gelmeyi kabul eder. Bu sene tüm gruplar mükemmel transferler yaptı. Başka türlü Türk futbolunu bir üst seviyeye çıkaramayız. Bu yarışmayla bunu getirebiliriz.

“Yabancı oyuncu transferini kapattık”

Transferi büyük ölçüde tamamladıklarını belirten Erden Timur, şöyle konuştu:

Yurt dışı transferini kapattık. Muhtemelen çok iyi bir yerli oyuncu bulursak küçük de olsa bir ihtimal var. Fırsat transferi olursa alırız. Veya durumu güçlendirmek için yapacağız. Çoğunlukla transferi kapattık.

Amrabat ve Ramos’un açıklaması

Sofyan Amrabat’ın transferi için Erden Timur, “Amrabat’la çoğu işimizi bitirdik. Kulüp olarak belli bir noktaya gelecek seviyedeydik. Çarşamba akşamı Manchester United geldi. Eski teknik direktörü ve Manchester olduğu için oraya gitti.” Birleşik.” terimleri kullandık.

“Ramos ikna oldu”

Sergio Ramos gelmeye ikna olmuştu. O da Sevilla’yı bekliyordu. Oyuncular 1,5 aydır Suudi Arabistan’dan teklif bekliyor. Sergio Ramos için Suudi Arabistan’dan da teklifler geldi. O rakamı da veremedik. Düşüyordu. Sevilla’ya gelince o da oraya gitmek istiyordu.

“3-5 milyonluk farkı umursamıyorlar”

Görüştüğüm oyuncuların %90’ı parayı umursamıyor. Aslında bunlar çok para kazanmış oyuncular. Ortadaki 3-5 milyonluk farkı umursamıyorlar. Dostça bir ortam bulamıyor. Bulduğunda seni tercih eder. Bu sayede daha düşük referansla alabilirsiniz.

elbistan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu