Haber

Yunanistan’dan Türkiye’yi sevindirecek karar! Terör yuvasına dönüşen kampı kapatma kararı aldılar.

Kahramanmaraş’ta Türkiye’yi boğan deprem felaketi, Türkiye ile Yunanistan arasındaki tansiyonun hızla düşmesine neden oldu. Bu hafta Türkiye’yi ziyaret eden Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos da son dönemde ikili ilişkiler açısından bir “fırsat penceresi” açıldığını belirterek, “Bu fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

YUNANİSTAN’DAN LAVRION KAMPINI KAPATMA KARARI

İki ülke yakınlaşmasında dikkat çekici bir gelişme daha yaşandı. Türkiye’nin “PKK üssü” olarak nitelendirdiği Yunanistan’daki Lavrion Kampı hakkında Atina Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre Atina, tartışmalı kampı kapatma kararı aldı. Yunanistan Göç Bakanlığı, kampın “yaşamaya uygun olmadığı” gerekçesiyle kademeli olarak kapatılacağını duyurdu. Haberde, bu kararın kampı kapatmakta ısrar eden Türkiye’yi memnun edecek bir adım olacağı kaydedildi.

Türkiye BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Yunanistan’daki Lavrion mülteci kampının terör örgütü PKK tarafından kullanıldığını gösteren görüntüler Yunan basınında da gündem oldu. Kampın “PKK’nın eğitim alanı olduğu” iddiası basına da yansıdı. Türkiye geçen yıl Yunanistan’ın Attika bölgesindeki Lavrion Kampı’nda PKK’lıların eğitim gördüğünü söyleyerek tepki göstermiş, Yunan hükümeti bu suçlamayı reddetmişti.

KARAR DEPREM ÖNCESİNDE ALINDI

Öte yandan Atina’nın bu kararı deprem felaketinden önce, Ankara ile ilişkilerin gergin olduğu bir dönemde aldığı belirtildi. Bölgedeki belediyenin 1940’lı yıllarda kısmen inşa edilen kamptaki koşullardan Yunan hükümetine şikayette bulunduğu ve hükümetin maddi destek sağlamadığı kampın kapatılması için başvurduğu da belirtiliyor. Kathimerini, kamptaki mültecilerin değerli bir kısmının şimdiden Attika’daki sığınaklara yerleştirildiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu