Haber

Yunanistan cumhurbaşkanından Miçotakis’e uyarı: Türkiye ile yarışalım ama…!

Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylamasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, 40 adet F-16 Block 70 (Viper) savaş uçağı ve 79 adet F-16 modernizasyon kitinin Türkiye’ye satışına onay veren resmi tebliği Kongre’ye gönderdi. Aynı gün Bakanlık, F-35’lerin Yunanistan’a satışına ilişkin Kongre’ye resmi bildirimini de yaptı.

Yunan kamuoyunda bu gelişmeler tartışılırken Yunan muhalefetinin önemli ismi Nikos Androulakis, Yunanistan’ın Türkiye ile girdiği silahlanma yarışına değindi.

“İDDİALI OLMALIYIZ AMA NEYE VE NE KADAR İHTİYAÇ OLDUĞUNU da TARTIŞMALIYIZ”

Son genel seçimleri üçüncü sırada tamamlayan ve son ankette ikinci sıraya yükselen Panhellenik Sosyalist Hareket’in (PASOK) başkanı Androulakis. Türkiye’nin tartışmacı bir dış politikası olduğunu ve bölgesel güç olmak istediğini belirterek,Caydırıcı olması açısından güçlü silahlar satın almaları gerektiği konusunda da anlaştıklarını belirtti.

Sadece silah satın almak için ülkenin mali durumunun bir kenara bırakılamayacağını kaydetti. Muhalefet lideri, “Biz Fransızlarla yapılan anlaşmaya (yani Rafale savaş uçaklarının satın alınmasına) oy verdik. ABD ile yapılan ülkenin savunmasını güçlendirmek için yapılan anlaşmaları destekledik. Ama neye ihtiyacımız olduğunu, ne kadar ihtiyacımız olduğunu tartışmalıyız.” söz konusu.

Androulakis ayrıca Türkiye ile silahlanma yarışının sosyal harcamaları tehlikeye atabileceği konusunda da uyardı.

KAYNAK: HABER7

egirdirhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu