Haber

Yakın Doğu Koleji Öğrencisi Barkan Cem Aykut Giresun’da Rekor Kırarak Madalya Kazandı

2023-2024 döneminde katıldığı yüzme yarışlarında Türkiye birinciliği başta olmak üzere birçok başarıya imza atan Yakın Doğu Koleji öğrencisi Barkan Cem Aykut, 20-22’de Giresun’da düzenlenen yarışmada iki rekor kırarak iki madalya daha kazandı. Temmuz.

Yakın Doğu Koleji öğrencisi Barkan Cem Aykut, 20-22 Temmuz tarihlerinde Giresun’da düzenlenen Türkiye Gençler Uzun Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda iki branşta rekor kırarak iki madalya kazandı. Dönem boyunca katıldığı yüzme yarışlarında büyük başarılara imza atan Barkan Cem Aykut, Haziran 2023’te Bolu’da düzenlenen Okul Sporları Yıldızlar Finali’nde 50 metre kurbağalamada Türkiye Birincisi oldu. Yakın Doğu Koleji 8. Sınıf öğrencisi Barkan Cem Türkiye Yüzme Federasyonu’nun Aralık 2022’de İstanbul’da düzenlediği Türkiye Arena Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda da yarışan Aykut, 50 metre kurbağalama kategorisinde 00.32.78’lik derecesiyle KKTC kısa kulvarda 13- 5. oldu. 14 yıllık rekoru kırarak elde ettiği derece ile Türkiye’de.

Yüzme branşında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni dereceleriyle başarıyla temsil eden Yakın Doğu Koleji öğrencisi Barkan Cem Aykut, aldığı derecelerle gururlandırmaya devam etti. Geçtiğimiz haftalarda Giresun’da düzenlenen yarışlarda iki rekor kıran ve iki madalya daha kazanan Barkan Cem Aykut, dönem boyunca elde ettiği başarılara yenilerini ekledi.

Türkiye Yüzme Federasyonu’nun sezon boyunca düzenlediği yarışmalarda büyük başarılara imza atan Yakın Doğu Koleji öğrencisi genç rekortmen, katıldığı yarışlara Yakın Doğu Üniversitesi Olimpiyat Antrenörlerinden Avni Cankurt antrenörlüğünde hazırlandı. Yüzme havuzu.

Barkan Cem Aykut, Giresun’dan iki rekor ve iki madalya ile döndü.

Giresun’da düzenlenen Türkiye Gençler Uzun Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda mücadele eden Barkan Cem Aykut, 3 kategoride Türkiye 14 yaş barajını geçmeyi başardı. Türkiye her iki kategoride de 15 yaş sınırını geçti. Başarılı yüzücü, 50 metre kurbağalama kategorisinde 14 ve 15 yaşlarında Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) barajını 00:33.21’lik derecesiyle geçerek Türkiye 8.’si olarak madalya kazandı.

Aykut 200 metre kurbağalama kategorisinde 14 yaş TYF barajını ve 14 yaş KKTC Uzun Kulvar Rekoru’nu 200 metre kurbağalama kategorisinde 02:42.20’lik derecesiyle, 14-15 yaş TYF barajını 01:12’lik derecesiyle kırdı. : 100 metre kurbağalamada 49 ve 14 yaş KKTC uzun parkurda. Rekoru da kırarak Türkiye yedincisi oldu. Aykut, bu derece ile 20-22 Temmuz tarihlerinde katıldığı yarışmayı iki madalya ve iki rekorla kapattı.

Yakın Doğu Koleji 8. sınıf öğrencisi Berkan Cem Aykut’un dönem boyunca İstanbul ve Bolu’da düzenlenen yarışlarda Türkiye birinciliği başta olmak üzere farklı branşlarda birçok madalya kazandığını ve kendi yaş grubunda KKTC rekorlarını alt üst ettiğini hatırlatan Yakın Doğu Ortaokulu Okul Müdürü Ömer Özkan, “Kırdığı madalyalar ve kırdığı rekorlarla sezon boyunca bizleri gururlandıran sevgili öğrencimiz Berkan Cem Aykut, Temmuz ayında Giresun’da yapılan yarışlardan yeni rekorlar ve madalyalarla döndü. Öğrencimizi canı gönülden kutluyor, tüm imkanlarımızla her zaman yanında olduğumuzu bilmesini istiyorum.”

Yakın Doğu Koleji olarak öğrencilerine akademik başarı sağlamanın yanı sıra spor Sanat ve sanat alanında kendilerini her zaman desteklediklerini vurgulayan Özkan, “Yakın Doğu Koleji olarak öğrencilerimizin bir eğitim-öğretimi hayata geçirirken, kültürel, sportif ve sosyal alanlarda kendilerini keşfetmeleri için tüm imkanlarımızla desteklemeye devam edeceğiz. akademik başarılarını en üst düzeye çıkaracak bir model.” – İSTANBUL

hanakajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu