Haber

Türkiye’nin Bisikletteki Başarısına Ödül Gibi Uluslararası Takvim

TÜRKİYE’NİN BİSİKLETTE BAŞARISINA

ULUSLARARASI ÖDÜL TAKVİMİ

 

Dünya Bisiklet Birliği 2024 takvimi

UCI ProSeries kategorisinde

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

21-28 Nisan 2024 tarihleri ​​arasında 59. kez düzenlenecek

 

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Yarışı, 2023 yılında yaşanan deprem felaketi nedeniyle 8-15 Ekim’e ertelendi. Başarılı bir etkinlik olan etkinlik, UCI’nin hazırladığı kapsamlı rapor sonucunda 2024 yılında UCI ProSeries statüsüne yükseltildi ve yepyeni tarihi olan Nisan ayında Dünya Bisiklet Birliği takviminde yerini aldı.

  

Dünya bisikletinden TUR 2023’e tam puan

TUR 2023 yılında 8 gün, 8 etap, 1.235,1 km, Alanya’dan Kemer’e, Kalkan’dan Fethiye’ye, Marmaris’ten Bodrum’a, Selçuk’tan Manisa ve İzmir’e, ardından kıtalararası İstanbul-Sultanahmet’e kadar gerçekleşecek. Göz kamaştıran parkuru, tarihi Fethiye-Babadağ Etabı ve kusursuz organizasyonuyla UCI hakemlerinden, teknik delegelerden, katılımcı takımlardan ve dünya bisiklet otoritelerinden tam not aldı. Hakem değerlendirmeleri sonucunda Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tipi, UCI Yol Yarışları 2024 uluslararası takviminde UCI ProSeries statüsünde yer almaya devam edecek.

Elit erkekler yol bisikleti yarışı kategorilerinde Dünya Turu organizasyonlarından sonra gelen, UCI ProSeries kategorisinde dünyadaki 21 yarıştan biri olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Yarışı; 2024 yılında dünya bisiklet dünyasının yıldızlarına ve UCI WorldTeam, UCI ProTeam ve UCI Continental Team kategorilerinde 25 takıma ev sahipliği yapacak.

 

59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Yarışı 21-28 Nisan 2024’te düzenlenecek

Bisiklet sporunun ve kültürünün geliştirilmesinden, ülke tanıtımına, bisiklet turizminden iklim kriziyle mücadeleden sağlığın korunmasına kadar geniş bir etki alanına sahip olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Yarışı, 59. kez düzenlenecek 2024 yılında 21-28 Nisan tarihleri ​​arasında.

 

Emin Müftüoğlu: Dünya Listesindeyiz, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Türünde Dünya Markası Olma Yolunda…

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun, UCI Lideri David Lappartient imzasıyla Dünya Bisiklet Birliği (UCI) takvimine UCI ProSeries statüsüyle dahil edildiği haberini aldığı andan itibaren büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Türk Bisikletçisi, Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu, “2026 yılında bisikletin Şampiyonlar Ligi düzenlenecek” dedi. UCI Dünya Turu olma hedefiyle çıktığımız yolculukta, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun UCI ProSeries olarak 2024 takvimindeki yerini koruması çok değerli bir gelişme. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’ın destekleriyle düzenlediğimiz 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun koruması, vizyonu ve talimatları sayesinde elde edilen başarı, Başkanlığımızdan, Bakanlıklarımızdan, Federasyonumuzdan, Valiliklerimizden, yerel yönetimlerimizden, organizasyon ekiplerimizden, hakemlerimizden, sağlık ekiplerimizden oluşan inanılmaz bir ekibin emeği ve sinerjisiyle. Bu yıl özgün bir ruh ve heyecanla hedefimize odaklandık. Yarışın en yüksek standartlarda yapılabilmesi için üst düzey güvenlik ve takımların memnuniyeti gibi parametrelerde en iyiyi hedefledik.

Canlı yayınlar, yerel yönetimlerimizin destekleri, medyamızın ilgi ve desteği, Babadağ gibi bisiklet tarihine damga vuran etaplarımız, halkımızın ve sporseverlerin start ve bitişte gösterdiği ilgi ve heyecan alanlar bu yıla damgasını vurdu. Türkiye’yi bisiklet ülkesi yapma vizyonundan aldığımız güçle mükemmel bir yarış koştuk ve “bisikletle büyüyoruz”. “Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun dünya markası olma yolculuğunda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

İstanbul Turu UCI 2.1 statüsüne yükseltildi

Türk bisikletçiliğini gururlandıran 2024 takviminden bir güzel haber daha Tour of İstanbul için geldi. İlk kez 28 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında İstanbul’da düzenlenen 4 günlük etaplı yol bisikleti yarışı Tour of İstanbul, ikinci yılında UCI 2.1 statüsüne yükseltildi. Böylece Türkiye, Dünya Bisiklet Birliği Takvimi’nde 2.1. sırada yer aldı. Kategorideki etap yol bisikleti sayısı ikiye çıktı. Adını iki değerli şehrimizden alan, Türkiye’nin tanıtımında ve bisiklet sporunun gelişmesinde önemli rol oynayan Tour of İstanbul, 2024 yılında 26-29 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında üst düzey rekabet ve bisiklet festivali sunacak ve Tour 8-11 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Antalya.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu