Ekonomi

Turgut Reis Otobüs İşletmeciliği trafik kazası sonrası sektörden çekiliyor

KARS’ın Sarıkamış ilçesinde meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin yaralandığı trafik kazasının ardından Turgut Reis Grubuna ait Turgut Reis Otobüs İşletmeleri yolcu taşımacılığı branşından çekilme kararı aldı. Karar, Turgut Reis Grup Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Reis tarafından açıklandı.

Kaza, 30 Temmuz günü saat 08:00 sıralarında meydana geldi. Bursa’dan Kars’a gitmekte olan Turgut Reis şirketine ait 34 TR 078 plakalı yolcu otobüsü Sarıkamış ilçesi Karakurt Viyadüğü’nde yaklaşık 50 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı. Kazada otobüste bulunan 8 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi de yaralandı. Kaza nedeniyle otobüs işletmelerinin kapatılmasına karar veren Turgut Reis Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Reis, “Vefat eden aziz hemşehrilerimizin acısını bizzat ve ailem olarak bizler yaşadık. ve bu kazada büyük bir acı ve üzüntüyle yaralandı.”

Yönetim kurulu kararı ile otobüs işletmesini kapatma kararı aldıklarını söyleyen Turgut Reis, sözlerine şöyle devam etti: “Yaşadığımız bu trajik kaza nedeniyle Türkiye’de faaliyetini sürdüren Turgutreis Otobüs İşletmesi’nin faaliyetlerini kapatma kararı aldık. 20 Ağustos 2023 tarihi itibari ile yönetim kurulu kararı ile 27 yıldır Kars halkına hizmet vermeye devam etmektedir.Acımız ve üzüntümüz çok büyük.”Bu kararı almamızın tek sebebi üzüntümüzün büyüklüğüdür. Kamuoyuna saygıyla duyuruyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

haber-murgul.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu