Teknoloji

Tüm gizemine rağmen Bermuda Şeytan Üçgeni o kadar da özel olmayabilir.

Bermuda Şeytan Üçgeni Uzun yıllardır batıl inançların ve doğaüstücülerin hedefi olmuştur ve birçoğu, bu bölgede doğaüstü güçlerin iş başında olduğuna dair reddedilemez kanıtlar olduğunu iddia etmektedir. Ama en azından bir bilim adamı bu tezleri kabul etmiyor ve Bermuda Şeytan Üçgeni’nin pek özel olmadığını söylüyor.

Avustralya’daki Sidney Üniversitesi’nden bir bilim insanı, Bermuda Şeytan Üçgeni için mantıklı bir açıklama getirmeye çalışıyor. Karl Kruszelnicki, yıllar içinde yaşanan tüm kayıplara rağmen özellikle bölgeden geçen trafik dikkate alındığında üçgenin dünyadaki diğer bölgelerle aynı uçak ve tekne kaybolma oranlarına sahip olduğunu söylüyor.

Bu nedenle Kruszelnicki, Bermuda Şeytan Üçgeni’nin o kadar da gizemli olmadığını ve kaybolmaların dev deniz yaratıkları, uzaylılar veya doğaüstü güçlerden çok kötü hava koşulları ve insan karar hatalarından kaynaklandığını düşünüyor.

1945’te kaybolan Flight 19

Bir örnekte Kruszelnicki, 1945’te kayboldu ve bulunamadı. Uçuş 19 örneğini açıklar . Uçuş 19 sırasında, Üçgenin içinde beş ABD Donanması bombardıman uçağı kayboldu. Uçaklar için yapılan tüm aramalar sonuçsuz kalmıştı ve bu da Üçgen’in doğaüstü itibarına katkıda bulunuyordu. Ancak Kruszelnicki, bu ortadan kaybolmanın tamamen insan hatalarıyla açıklanabileceğini söylüyor.

Görevde bulunan 14 pilottan sadece birinin gerçek deneyime sahip olduğunu belirtirken, uçuş gününde sarhoşluktan yeni ayık olarak göreve geldiğinizi. bildirildiğini hatırlatır. Ayrıca görev sırasında bölgenin 5 metreye ulaşan dalgalarla fırtınalı olduğu ve uçuş kayıtlarında görev başkanının pilotun pusulasının bozulduğuna inandığı ve yardımcı pilotla bu konuda anlaşamadığı anekdotları hatırlatıyor. ve muhtemelen batıya dönmek yerine doğuya döndü.

Öte yandan bölgede okyanus çok derin olduğu için uçaklar okyanusa batarsa ​​gerçek yere baktığınızda bile onları göremeyebilirsiniz ve bu nedenle bu uçaklara ne olduğunu asla öğrenemeyebiliriz. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu