Haber

Tekirdağ Malkara’da Orman Yangını

Tekirdağ’ın Malkara ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.

Kadıköy Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve bölgeye çok sayıda itfaiye sevk edildi.

Havadan ve karadan gelen yangına 4 helikopter ve 2 uçak müdahale edecek.

Yangın alanında incelemelerde bulunan Vali Aziz Yıldırım, yetkililerden bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yangını söndürmek için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiğini belirten Yıldırım, öğle saatlerinde başlayan yangına grupların 15 dakikada müdahale ettiğini söyledi.

Yıldırım, “Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Bugün ülkemizin birkaç yerinde ormanlarımız, ciğerlerimiz yanıyor. Bu anlamda da çok üzgünüz. Deveci’de orman yangını çıktı. Malkara köyü bugün saat 15.48 sıralarında yaklaşık 15 dakika sonra saat 16.06 itibariyle tüm ekiplerimiz hemen müdahale etmeye başladı.”

Vali Yıldırım, çevre illerden itfaiye ekiplerinin dışında arazi ve iş makineleri, 4 uçak ve 2 helikopterle yangına müdahale edildiğini söyledi.

Yangını söndürmek için herkesin seferber olduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

“Şu anda TOMA’larımız, polisimiz, çevik kuvvet polisimiz burada. Akşam bir ihtiyaç olursa jandarma komandolarımız geliyor. Tetecik köyüne gelmesini engellemeye çalışıyoruz. Yangını engellemeye çalışıyor. çabalarıyla.Şu anda kontrol altına alınmış gibi görünüyor.Sadece rüzgar devam ediyor.Rüzgârın devam etmesi demek bu ateşin bir rüzgarla yeniden alevlenebileceği anlamına geliyor, en ufak bir kıvılcım bile kalsa, en küçük kor bile kalsa. Onun, son dumanı da sönmeden Söndü diyemeyiz.O kadar temenni ediyorum ki, tamamen sönene kadar tüm arkadaşlarımızla birlikte burada olacağız.Her zaman bir arada olacağız.Arkadaşlarımızın yanındayız. Yangını söndürmeye çalışıyorum. Umarım kısa sürede söner.”

Vali Yıldırım, ilk belirlemelere göre yangının 300 hektarlık alanda etkili olduğunu belirlediklerini belirtti.

Çalışmaları takip etmek için olay yerine gelen CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, gruplardan bilgi aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu