Haber

Şişelenmiş Su Fiyatına Yüzde 100 Artış! Tüketici Dernekleri Son Yılda Yapılan Artışı Protesto Etti!

Yeni yılla birlikte fiyat artış haberleri ardı ardına geldi! Artışlarla birlikte en temel ihtiyaç olan su tüketimini doğrudan ilgilendiren bir gelişme yaşandı. İçecek Sanayicileri Derneği (İÇDAŞ) verilerine göre 19 litrelik şişe suyuna yüzde 100 zam yapıldı. Tüketici dernekleri şişelenmiş su fiyatlarındaki artışı protesto etti.

Detaylar burada…

İçecek Sanayicileri Derneği (İÇDAŞ) verilerine göre 19 litrelik şişe suyuna yüzde 100 zam yapıldı.

İçecek Sanayicileri Derneği’nin (İÇDAŞ) verilerine göre 2023 yılının aynı döneminde 19 litre şişe suyunun ortalama fiyatı 45 TL oldu. Ocak 2024’te fiyatlar 90 TL’ye çıktı. Böylece son bir yılda şişelenmiş suya yüzde 100 zam yapıldı.

Şişelenmiş sudaki artışın nedeni olarak akaryakıt fiyatlarındaki artış gösterildi!

3 Ocak 2024 tarihinden itibaren akaryakıta uygulanan ÖTV artışı suya da zam getirdi. Ayrıca hammadde maliyetlerindeki artışa ve döviz kurundaki dalgalanmalara da dikkat çekildi.

Damacana şişelerinde son bir yılda yüzde 100’e ulaşan artış tüketici dernekleri tarafından protesto edildi!

Türkiye Tüketici Konfederasyonu (TÜKODER) Lideri Bülent Deniz, artışın tüketicinin temel ihtiyaçlarını karşılamasını zorlaştırdığını belirtti. Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin, artışın geri çekilmesi için yasal düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizdi. ?

İşte tüketici sendikası lideri ve TÜKODER liderinin yaptığı açıklamalar…

Türkiye Tüketici Konfederasyonu (TÜKODER) Lideri Bülent Deniz, artışların tüketiciyi zor durumda bıraktığını hatırlatarak;

‘Son yılda şişelenmiş su fiyatları yüzde 100’e yakın arttı. Bu artışlar tüketiciyi zor durumda bırakıyor. “Tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için zamların geri çekilmesi gerekiyor.”

Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin konuşmasında;

‘Şişe suyu fiyatlarındaki artış fahiş bir fiyat uygulamasıdır. Bu artışların geri çekilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu