Haber

Rusya: Kırım Köprüsü kısmen trafiğe açıldı

– Rusya: “Kırım Köprüsü kısmen trafiğe açıldı”

MOSKOVA – Rusya, ilhak ettiği Kırım Yarımadası’nı birbirine bağlayan Kırım Köprüsü’nde dün meydana gelen patlamanın ardından köprüdeki trafiğin kısmen açıldığını duyurdu.

Rusya’nın ilhak ettiği Kırım Yarımadası’nı birbirine bağlayan Kırım Köprüsü’nde patlama meydana geldi ve otomobilde bulunan anne ve babanın hayatını kaybettiği, kızlarının da yaralandığı açıklandı. Köprüde yaşananların bir saldırı olduğunu ve olayın arkasında Ukrayna’nın olduğunu savunan Rusya, Kırım Köprüsü’nün kısmen araç geçişine açıldığını duyurdu. Adı açıklanmayan Rus yetkili, araçların köprüde tek şerit kullandığını belirtti.

Kırım Köprüsü’nün kısmen trafiğe açıldığı görüntüleri paylaşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Khusnullini, gerekli onarım işlemlerinin tamamlanmasının ardından eylül ayı ortasına kadar çift yönlü trafiğin açılacağını söyledi.

Kırım Köprüsü, Rusya’nın Krasnodar bölgesini 2014 yılında Ukrayna’dan ilhak ettiği Kırım Yarımadası’na bağladığı için stratejik bir değere sahip. 19 kilometre uzunluğundaki Kırım Köprüsü’nün maliyeti 3.7 milyar dolar. Ekim 2022’de bir akaryakıt tankerinin patlaması sonucu kısmen tahrip olmuş, Rus tarafı kısa sürede gerekli onarımları yaparak köprüyü yeniden trafiğe açmıştı.

haberkurtun.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu