Yaşam

Matthew Perry adına bağımlılıkla mücadele vakfı kuruldu

ABD’de yayınlanan Friends dizisindeki ‘Chandler’ karakteriyle dünya çapında tanınan Amerikalı aktör Matthew Perry’nin ölümünün ardından, oyuncu adına bağımlılıkla mücadele vakfı kuruldu.

Ünlü oyuncu Matthew Perry, 28 Ekim’de 54 yaşında hayatını kaybetmiş ve hayatı boyunca bağımlılıklarla mücadele ettiğini çeşitli zamanlarda basınla paylaşmıştı. Bağımlılıkları hakkında ‘Arkadaşlar, Aşıklar ve Büyük Korkunç Şey’ adlı bir kitap yazan Perry, “Bağımlılık en korkunç şeydir, herhangi birinin onu tek başına yenemeyeceği kadar güçlüdür. Ama birlikte bir gün onu yenebiliriz.” dedi. Ünlü aktörün ölümünün ardından ABD’nin bağımsız sivil toplum kuruluşu National Philanthropic Trust’ın (NPT) sponsorluğunda bağımlılıkla mücadeleye yardımcı olacak bir vakıf kurulduğu açıklandı.

‘İNSANLARA YARDIMCI OLARAK HATIRLANMAK İSTİYORUM’

NPT, bağımlılığıyla ilgili kitabında şunları söyleyen Perry’nin mirasını onurlandırmak istediğini söyledi: “Öldüğümde adı geçen ilk şeyin ‘Arkadaşlar’ olmasını istemiyorum; adı geçen ilk şeyin yardım etmek olmasını istiyorum.” diğerleri. Ve hayatımın geri kalanını bunu kanıtlayarak yaşayacağım.” “Temel, Matthew’un bağımlılık hastalığıyla mücadele eden başkalarına yardım etme konusundaki kalıcı kararlılığının farkına varılmasıdır. Bu onun mirasını onurlandıracak, kendi sözleri ve deneyimlerine rehberlik edecek ve mümkün olduğu kadar çok kişinin hayatında fark yaratma tutkusuyla hareket edecektir. olası.”

‘ÖLÜMÜNÜZ KİMSEYE ŞAŞIRMAYACAK’

Kitabında ölüme çokça değinen Perry, “Ölürsen insanları şok edecek ama kimseyi şaşırtmayacak bir dünyada yaşamak çok tuhaf” dedi ve ölümünün ardından basının gündemine oturdu. Matthew Perry, bugün ABD’nin Los Angeles kentinde, Friends dizisinden ailesi ve arkadaşlarının katılımıyla düzenlenen cenaze töreniyle uğurlandı.

haberbayramoren.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu