Haber

Kadıköy Belediyesi’nde yeni rüşvet skandalı: Rüşvet iade protokolü bile yapıldı

CHP’li Kadıköy Belediyesi’ne yönelik son rüşvet operasyonunun üzerinden henüz bir yıl geçmeden yeni bir rüşvet skandalı gün yüzüne çıktı. Tezlere göre Necati Yağcı isimli iş adamı, 2017 yılında bir arkadaşı aracılığıyla Deniz Gündüz ile tanıştı.

Kendisini CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun yeğeni olarak tanıtan Deniz Gündüz, Yağcı’ya Curi Park’taki kafenin kiralanması için Prof. Dr. Kriton’un aracılık teklif ettiğini söyledi.

“Selvi Kılıçdaroğlu benim teyzem. İstersen yeri kiralamana yardım edebilirim” diyen Deniz Gündüz, aslında Selvi Kılıçdaroğlu’nun anne tarafından uzaktan akrabasıydı.

Gündüz, Kadıköy Belediyesi Ruhsat ve Denetimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Fahrettin Kayhan’a bu iş için para vermek üzere iş adamı Necati Yağcı’dan parça parça onbinlerce lira alıp meşgul etti.

RÜŞVET ADI ‘DANIŞMANLIK’

Daha sonra Deniz Gündüz aracılığıyla Başkan Yardımcısı Fahrettin Kayhan’ın danışmanı olduğu iddia edilen İbrahim D. ile Kadıköy Belediyesi’ne ait kafenin kiralanması için 19 Aralık 2019 tarihinde danışmanlık ücreti adı altında protokol imzalandı. 200 bin lira.

İşadamı Yağcı, protokol imzalanırken 20 bin lira depozito ödedi. Protokolü, kendisini Selvi Kılıçdaroğlu’nun yeğeni olarak tanıtan işadamları Necati Yağcı, İbrahim D., Tuncer Yağcı, Hasan K. ve Deniz Gündüz imzaladı.

İddiaya göre, müdür yardımcısının odasına da giren iş adamına, bizzat müdür yardımcısı tarafından ‘Şu an için kiralık yer yok ama işinize biz bakarız’ dedi.

“CUMHURBAŞKANI PARAYI ALIR, İŞİNİ ALAMAYACAĞIM HİÇBİR DURUM YOKTUR”

İşadamına 200 bin lirayı bankasına yatırmasının ve görülmesinin yeterli olacağı söylendi. İş adamı minibüs limitini satarak 200 bin lirayı kendi banka hesabına yatırdı.

Daha sonra genel başkan yardımcısının danışmanı İbrahim D., kendisine “Cumhurbaşkanı parayı aldı. İşi yaptırmamak diye bir şey yok” yanıtını verdi. Covid-19 yasakları devreye girince süreç uzadı.

Yasaklar kalkınca Kadıköy Söğütlüçeşme’de otopark kiralayabileceği söylenen iş adamı Necati Yağcı kiralamak istediği kafe işletmesine sahip olmayacak ancak Necati Yağcı yaklaşık 350 bin liralık bedelin iadesini istedi .

BU KEZ “GERİ RÜŞVET PROTOKOLÜ” İMZALANDI

Sürekli oyalanan iş adamı kiralama işinin olmayacağını anlayınca taraflar arasında 5 Eylül 2020’de bu kez yaklaşık 350 bin liralık masrafı geri alacağına dair bir protokol daha imzalandı.

Protokolü, iş adamı Yağcı, aracı Hasan K., Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahrettin Kayhan’ın danışmanı İbrahim D. ve Deniz Gündüz imzaladı. İşadamına “250 bin yerine 350 bin yazalım. 100 bin lirayı bizzat vereceğiz” teklifinde bulunularak 250 bin liralık protokol imzalandı.

Savcılık SORUŞTURMA BAŞLATTI

İmzalanan protokollerin tamamına karşılık tazminat alamayan Yağcı, yargıda nefesini kesti.

Yağcı, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Kayhan Selvi Kılıçdaroğlu’nun anne tarafından akrabası olan Deniz Gündüz ile danışmanı olduğu iddia edilen İbrahim D. hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sürerken İbrahim D.’nin 2021 yılında hayatını kaybettiği öğrenildi.

KAYNAK: SABAH GAZETESI

ermenek-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu