Teknoloji

İddia: Apple, Yeni MacBook Air’de M3 İşlemciyi Terk Etti

International Information Company tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan veriler, bilgisayar satışlarında en çok düşüşü yaşayan üreticinin Apple olduğunu ortaya koydu. Bu durum Apple’ı bazı planlarını değiştirmeye itmiş gibi görünüyor.

Bloomberg’den Mark Gurman ve 9to5mac’a göre Apple, yeni 15 inç MacBook Air modellerinde en son yonga setine yer vermeyecek. yeni modeller, sadece geçen yılın yonga seti olan M2 ile satışa çıkacak.

Peki Apple neden böyle bir karar alıyor?

Bölümün yakından takip ettiği Apple’ın MacBook Air modelleriyle ilgili yeni kararı” yeux1122 “Kullanıcı adlı kaynağa göre, şirketin pazar değerlendirmesinin bir sonucuydu. Kaynak, Apple’ın kararını şu şekilde paylaştı:

“Bu sadece TSMC’nin seri üretimi meselesi değil, aynı zamanda pazar koşulları ve envanter ayarlaması gibi faktörlerin bir araya gelmesi nedeniyle Apple’ın hiç acelesi yoktu.”

Apple, bugün MacBook Air modellerinde iki farklı temel model sunuyor. Bu modellerden biri 2021 yonga seti M1’i, diğeri ise 2022 yonga seti M2’yi içeriyor. Apple, bu yonga setleriyle elde ettiği başarı ile aslında kendi geleceği için bir nimet. Çukur kazmış olabilir.

Apple’ın yonga setlerinin sunduğu performans, birçok kullanıcının yüksek işlem gücü gerektiren işlemleri bile çok kısa sürede halletmesini sağlıyor. Şimdi birçok insan Bilgisayarını yenilemesine gerek yok.

Özetle;M3 işlemcili bir MacBook Air, yalnızca kullanıcılar için değil, aynı zamanda muhtemelen daha yüksek fiyat etiketi olduğu için yüksek satış rakamlarına ulaşamazdı. Bu, Apple’ın odağını M2 işlemcili modellerle devam etmeye itti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu