Teknoloji

Game Pass Oyun Satışlarını Kesti: Microsoft Bu Kez Kabul Ediyor

Microsoft, oyun fiyatlarının çılgın seviyelere ulaştığı bu günlerde, yeni ürünümüz Game Pass’in oyun satışlarını olumsuz etkilediğini de kabul etti. Peki hangi adımlar atılacak?

Microsoft, geçtiğimiz aylarda oyun dünyasını kökten değiştirecek bir satın alma için kolları sıvamıştı.

Oyun dünyasına birçok efsaneyi kazandıran Activision Blizzard’ı kendi çatısı altına getirmeyi hedefleyen teknoloji devinin bu satın alımı bazı engellere takıldı. Farklı ülkelerde devam eden davalar haksız rekabet gibi konulara odaklanıyor.

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu’nun da mercek altına aldığı satın almada Microsoft önemli bir detayı kabul etti.

Dava halen devam ederken kurum tarafından yayınlanan raporda Microsoft’un Game Pass sisteminin oyun satışlarında düşüşe neden olduğunu kabul etmesi dikkat çekici. Buna göre bir oyun, Game Pass sistemine eklendikten sonra 1 yıl boyunca ciddi bir satış düşüşü ile mücadele ediyor.

Çünkü aylık abonelik şeklinde işleyen Game Pass sisteminde oyun satın almak zorunda değilsiniz.

Aboneliğiniz devam ettiği sürece Game Pass kütüphanesindeki her oyuna dilediğiniz gibi erişebilir, dilediğiniz kadar oynayabilirsiniz. Zaten bu kadar. Bu durumda bir çok oyuncu bir AAA oyun parasına bile mal olmayan sisteme üye olduktan sonra oyun almayı mantıklı bulmuyor.

Microsoft bu konuyu kabul etmiş olsa da geçmişte böyle düşünmediklerini hatırlamakta fayda var.

Xbox patronu Phil Spencer, daha önce verdiği bir röportajda Forza Horizon 4’ün Game Pass sistemine eklenmesinin ardından satışlarının arttığını söylemişti. Ancak İngiltere Pazar ve Rekabet Kurumu’nun Activision Blizzard’ın satın alınmasına ilişkin yayınladığı raporda bunun aksi kabul ediliyor. Bu arada Microsoft’un bu olaylı satın alma sürecini kendi lehine tamamlayıp tamamlayamayacağını hep birlikte göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu