Ekonomi

Euro bölgesi iş faaliyetleri son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı

En son Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerine göre Euro bölgesindeki ticari faaliyetler, neredeyse bir yılın en hızlı büyümesine işaret ederek önemli bir genişleme gösterdi. Euro bölgesinin ekonomik sağlığının güvenilir bir göstergesi olarak kabul edilen bileşik PMI, Mart ayındaki 50.3 seviyesinden Nisan ayında 51.7’ye yükselerek 51.4 olan ilk tahmini aştı.

Bu, bileşik PMI’ın ekonomik genişlemeyi daralmadan ayıran 50 eşiğinin üzerinde üst üste ikinci ay olduğuna işaret ediyor. Mevcut rakam bir önceki yılın Mayıs ayından bu yana kaydedilen en yüksek rakam olup, hizmetler sektöründe güçlü bir toparlanmaya işaret etmektedir.

Hamburg Ticaret Bankası Baş Ekonomisti Cyrus de la Rubia, hizmet sağlayıcılarının üst üste üçüncü ayda da büyüme kaydettiğini ve bir önceki yılın ikinci yarısında yaşanan durgun performansın üstesinden geldiğini belirtti. Hizmetler PMI 51.5’ten 53.3’e yükselerek 52.9’luk ön tahmini aştı ve geçen yılın Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Buna karşın, geçen hafta açıklanan ilgili bir anket, Euro bölgesindeki imalat faaliyetlerinin Nisan ayında kötüleştiğini göstererek imalat ve hizmet sektörleri arasındaki genişleyen farkın altını çizdi.

İmalatçıların karşılaştığı zorluklara rağmen, önümüzdeki yılın ekonomik görünümüne ilişkin genel hava güçlü kalmaya devam ediyor. Bileşik gelecek üretim endeksi, Mart ayındaki ile aynı ve Şubat 2022’den bu yana en yüksek seviyesi olan 61.6’daki konumunu koruyarak direnç gösterdi.

Olumlu görünüme ek olarak, hizmet şirketleri büyüme ivmesinin devam edeceğini öngörerek daha fazla çalışanı işe alıyor. İstihdam endeksi 52,3’ten 53,5’e yükselerek istihdamda yaklaşık bir yılın en hızlı artışını kaydetti.

De la Rubia’ya göre istihdamdaki bu artış, yeni işlerdeki artış ve son on bir ayın en önemli genişlemesini kaydeden sipariş defterindeki büyümeyle uyumlu.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu