Haber

‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’yı öldürdü: İfadesi ortaya çıktı

‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ olarak bilinen Ramazan Pişkin’i öldüren Erkan Baykut, savcılıktaki işlemlerin ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Baykut, savcılığa verdiği ifadede, “Ben onun Afgan uyruklu Saboor Murad olduğunu sanıyordum. Olay tarihinde Saboor Murad olduğunu bildiğim halde onu yaralama niyetiyle Ramazan Pişkin’in yanına gittim. Gittim, önce ona taş attım. Taş bana isabet etmeyince taşı kendisi alarak karşılık verdi. “Olayın heyecanıyla üzerimdeki bıçağı çıkarıp karın bölgesine sapladım. 2 -3 kere” dedi.

‘YARALAMA AMACIYLA GİTTİM’

Erkan Baykut, savcılığa verdiği ifadede, “Ben babamın Fatih’teki dükkânında çalışarak geçimimi sağlıyorum. Ramazan Pişkin’i tanımıyorum. Onun Afgan asıllı Saboor Murad olduğunu sanıyordum. Babamın yanında çalıştığı için Muradı adında biriyle tanıştım. Beni evine davet edecekti. Sigara içtiğimi bildikleri için bana narkotik haplar ve Afgan macunu denilen maddeleri veriyorlardı. Kendimi kaybediyordum. Ben de 2017-2021 yılları arasında bu kişiler tarafından cinsel istismara uğradım. Bu istismardan hiçbir şikayetim yok. Sadece aileme söyledim. Olay tarihinde Saboor Murad olduğunu bildiğim halde onu yaralama niyetiyle Ramazan Pişkin’in yanına gittim. Ben gittiğimde ilk önce ona taş attım. Taş bana isabet etmeyince taşı kendisi alarak karşılık verdi. Olayın heyecanıyla üzerimdeki bıçağı çıkarıp karın bölgesine 2-3 kez sapladım. Daha sonra bağırışlar duyunca olay yerinden kaçtım” dedi.

‘HİÇBİR DİNİ GRUP VEYA TOPLUMLA BAĞLANTIM YOK’

Baykut, açıklamasına şöyle devam etti: “Hiçbir dini grup veya cemaatle bağlantım yok. Ramazan Pişkin’e onu Saboor Murad olarak gördüğüm için saldırdım. Ramazan Pişkin’i ilk kez 2021 yılında olaydan önce sosyal medyada görmüştüm. Daha sonra yaklaşık iki aylar önce babamın 5 dakika uzaklıktaki dükkanına gitmiştim.” “Onu Ramazan Hoca isimli bir iş yerinde, biraz uzakta bulunan bir çay ocağında gördüm. Saboor Muradı olduğunu anladım. Saboor hep rüyalarımdaydı. Suçumda kullandığım bıçağı Eminönü’nden aldım. Niyet etmedim. öldürmek. Yaralamak amacıyla gittim. Olaydan dolayı üzüntü duyuyorum” dedi.

Ne oldu?

Pişkin, bir süre önce geldiği İstanbul’un Fatih ilçesi Kocamustafapaşa Caddesi üzerinde işletmeye başladığı çay ocağında 31 Ocak’ta EB tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Pişkin hastanede hayatını kaybederken, saldırının ardından kaçan şüpheli ise Beyoğlu’nda gözaltına alındı.

Şüphelinin olayda kullandığı bıçağa da “kasten yaralama”, “tehdit”, “mala zarar verme” ve “hırsızlık” gibi 9 kabahat kaydının bulunduğu tespit edilen bıçağa da el konuldu.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu