Haber

Bakan Tekin, Adıyaman’da Beşiktaş İlköğretim Okulu’nun açılışında konuştu. İfade

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adıyaman’da deprem öncesinde derslik sayısının 6 bin 248 olduğunu, yapılacak okullarla birlikte 2024-2025 eğitim öğretim yılı başında derslik sayısının 6 bin 804’e çıkacağını belirterek, “Yani deprem öncesi mevcut derslik sayımızdan daha fazla derslik ile eğitim sürecini sürdüreceğiz.” dedi. “Biz başlatmış olacağız.” söz konusu.

Bakan Tekin, Adıyaman’daki Beşiktaş İlköğretim Okulu’nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, deprem bölgesindeki yaraları sarmak için çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bakan olarak atanmasının ardından yapılan ilk kabine toplantısında kendilerine “bir ayağını her zaman deprem bölgesinde tutma” talimatı verdiğini anımsatan Tekin, “Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘İlk hedefimiz vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak olacak’ dedi. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın durumu ve deprem her kabinede gündemimizdedir.” “Bölgeyle başlıyor. Yaralar inanılmaz bir hızla iyileşiyor. Bu vesileyle yaraları dünyaya örnek olacak şekilde saran ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Bakan Tekin, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi depremde de millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Biz öyle bir devletiz ki, çok şükür ki, en ücra köşedeki vatandaşlarından, en merkezi konumdaki memur ve siyasetçilerine kadar milli birlik anlayışı içinde her türlü fedakarlığı yaparak birliğini ortaya koyuyor. Bunun en bariz örneği, geçen Pazar 100. yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizdir.İmparatorlukların dağılma çağında, imparatorluk milletlerin heyecanla beklediği parçalanma döneminde, başta Gazi Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları olmak üzere Anadolu’nun en ücra köşesindeki herkes. Kurtuluş Savaşımızı yürüten silah arkadaşlarımız görevini yapmış, mücadelesini yürütmüştür. Dünyaya örnek olacak bir çaba, aslında bu çalkantılı dönemde de böyle bir çaba yürüttük.” Depremin etkisi alındı, herkes elinden geleni yaptı.”

Hayırseverlerin deprem sırasında önemli katkılar sağladığını belirten Tekin, “Çok şükür hayırseverlerimiz bu dönemde eğitim ve öğretim imkanlarının yeniden hayata geçirilmesi açısından bizlere çok büyük katkı sağladılar. Lideri ve lideri Beşiktaş Kulübümüze teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu üyelerimiz, tüm hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum.” söz konusu.

Adıyaman’ın deprem öncesindeki derslik sayısından daha fazla derslik ve öğretmen sayısına sahip olması yönünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talimat aldıklarını hatırlatan Tekin, şöyle devam etti:

“Deprem döneminde ihaleye çıkan veya teknik sorunlarının çözülmesini bekleyenler de dahil olmak üzere toplam 123 okul ve 1511 derslik var. Bütçe olarak 4,5 milyar kaynak ayırdık. sadece bunların inşaat maliyeti için. Bunların dışında onardıklarımız da var. Adıyaman’da depremden önce 860 okulumuz vardı. 6 bin 248 dersliğimiz vardı. Depremden sonra eğitim başladığında 5 bin civarında derslikle başlamıştık. yani 1000’in üzerinde derslik sorunluydu. Bir kısmını onardık, bir kısmını yıktık. Adıyaman’da depremden önce derslik sayısı 6 bin 248 iken 2024-2025 eğitim ve öğretime başladık. İnşallah 6 bin 804 derslik olacak. Yani depremden önceki mevcut derslik sayımızın üzerinde derslik ile eğitim sürecine başlamış olacağız. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere verdiği söz doğrultusunda, ve bize her zaman hatırlattığı talimatlarla eğitim sürecimiz deprem öncesine göre daha iyi şartlarda sağlanacaktır. olacak.”

Okulun açılışının ardından Bakan Tekin, şehit İmam Tan’ın ailesini ziyaret ederek baba Abuzer Tan ile sohbet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu