Haber

Bakan Göktaş açıkladı: 55 bin öğrenciye ulaştık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların daha fazla var olmasını sağlamak amacıyla lise ve üniversite öğrencilerine yönelik yürüttükleri Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi kapsamında 125 lisede 54 bin öğrenci, veli ve öğretmene teşekkür etti. mühendislik alanında yer alan; Üniversitelerde 931’i olmak üzere yaklaşık 55 bin kız öğrenciye ulaşıldığını bildirdi.

GÖKTAŞ: PROJE 2016’DA BAŞLADI

Bakan Göktaş, mühendis olmak isteyen kız öğrencilere destek veren Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’nin 2016 yılından bu yana bakanlık öncülüğünde ve özel daire başkanlığı işbirliğiyle yürütüldüğünü hatırlattı.

Projenin ilk etabının 31 Aralık 2021’de tamamlandığını, 2022-2024 yıllarını kapsayan ikinci etabının ise Ocak 2022’den bu yana devam ettiğini kaydeden Göktaş, projeyle birlikte kız öğrencilerin mühendisliğe ilgisinin arttığını belirtti. Lise ve üniversitede öğrenim gören kız öğrencilere yönelik iki farklı programdan oluşan projenin ilk etabında devlet üniversitelerinin inşaat, çevre, endüstri, makine, elektrik/elektronik ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin yararlandığını anımsatan, Göktaş, programın ikinci aşamasında kimya mühendisliği bölümünden kız öğrencilerin de programa dahil edildiğini belirtti. .

GÖKTAŞ: 55 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞTIK

Bakan Göktaş, “Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi ile mühendis olmak isteyen kız öğrencilerin geleceğini inşa eden mühendisler olmalarını teşvik ediyoruz. Kadınların mühendislik alanında daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla lise ve üniversite öğrencilerine yönelik yürüttüğümüz proje kapsamında 125 lisede 54 bin öğrenci, veli ve öğretmen; “Üniversitelerde 931’i kız öğrenci olmak üzere yaklaşık 55 bin kız öğrenciye ulaştık” dedi.

Öğrencilere burs imkanı, staj ve istihdam, İngilizce dil eğitimi, “sosyal mühendislik” sertifika programı eğitimi, son sınıflara yönelik mentorluk ve koçluk desteği verildiğini belirten Göktaş, mezun olan öğrencilerin proje ortağı şirketlerden oluşan bir kümede ve farklı kuruluşlarda istihdam edildiğini belirtti. sektör.

Kadınların ve kız çocuklarının potansiyelini ortaya çıkaracak, hayallerini gerçekleştirmelerini sağlayacak eğitim ve projelere büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını vurgulayan Bakan Göktaş, şöyle konuştu:

“Bakanlık olarak kız çocuklarının mühendislik mesleğine katılımını desteklemek amacıyla başlattığımız ‘Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’ni sürdürülebilir bir platforma dönüştürmeyi hedefliyoruz. “Kadın mühendislerin iş hayatına daha çok katılması, mühendis olmak isteyen kız öğrencilerin her alanda desteklenerek mesleklerine rol model olmaları için kız öğrencilerin farkındalığını artırmayı hedefliyoruz.”

(HABER MERKEZİ)

haber-beylikduzu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu