Haber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Canikli: ‘7’ler ulus devleti tehdit ediyor’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomiİş dünyasının lideri Nurettin Canikli, “7’li tablo ulus devleti tehdit ediyor.

AK Parti’li Nurettin Canikli, Twitter hesabından “7’li tablo ulus devleti tehdit ediyor” başlığıyla yaptığı açıklamada, Millet İttifakı’nın “Ortak Politikalar Konsensüsü”nü eleştirdi. Canikli, “7’li tablo muhtırası metni, Türkiye Cumhuriyeti ulus devletinin hem ekonomik kurumlarını hem de işleyiş sistemini, siyasi ve idari yapısını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Taahhütler ve hedefler dikkate alınarak” 7’li Tablo Muhtırası metninde Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan vakıfların HDP’li yetkililerin Cumhuriyet ve ulus-devleti hedef alan, 7’li tablonun Cumhurbaşkanı adayına desteklerini ifade eden açıklamaları, Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile 7’li uzlaşmanın ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yansımalarını kapalı kapılar ardında gösteriyor.7’liler masası başkanlarının imzaladığı anlaşma metninde, partinin üniter yapısını değiştirecekleri belirtildi. 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin, terör örgütü PKK’nın siyasi sözcüsü HDP’nin Türkiye’yi bölünmeye götürecek taleplerini, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermesi karşılığında yerine getireceklerini, İdarenin gücünün zayıfladığı yerlerde özerk ve federal bölgesel yönetimler kuracaklarını kabul ve beyan ederler. 7’li masanın vaadi olan Avrupa özerklik kuralının kabulü, Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter ve ulus-devlet yapısının tasfiyesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yerel yönetimlerin bulunduğu araziler.

Muhtıra metninde, merkezi yönetimin mahalli idarelere kayyum atama uygulamasını kaldırma vaadinin de yer aldığını belirten Canikli, “Kayyum atama yetkisi kaldırıldığında, merkezi yönetimin görevden alınan belediye başkanları üzerindeki vesayet yetkisi de ortadan kalkar. 7’nci Masa adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise ‘Terörle Muamele Yasası’nı yumuşatarak Avrupa ile vize sorununu çözeceğini açıklıyor. Avrupa’nın 7 ve 8. maddelerde istediği değişikliklerin yapılması halinde terör örgütlerinin cebir, şiddet ve tehdit içeren tekniklerini yasal göstermek veya övmek, terör örgütünün cebir ve şiddet içeren yollarını özendirerek propaganda yapmak, kamuoyunu deşifre etmek Terörle mücadelede görev almış yetkililerin, amaç edinmesi kabahat olmaktan çıkıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu